Пн - Пт з 07:00 до 19:00
29000, Україна, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 6/4 Черга в ХЗДО №33
ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА
ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ
ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 No 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Хмельницький заклад дошкільної освіти №33 “Джерельце” Хмельницької міської ради Хмельницької області; 29000, Україна, Хмельницька область, місто Хмельницький, вул. Зарічанська, 6/4; юридична особа, яка забезпечує потреби держави чи територіальної громади; код за ЄДРПОУ – 26216536.
№ з/п | Найменування товару | деталізований код ДК 021:2015 | Технічні та якісні характеристики | К-ть, кг | Країна походження (виробництва)
При заповненні учасником даної колонки, обов’язково мають вказуватися відомості про країну походження (виробництва) товару |
1 | морква рання | 03221112-4 – Морква | Має бути свіжою, не кормових сортів. Морква має бути без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. | 150 | |
2 | цибуля ріпчаста рання | 03221113-1 – Цибуля | Цибуля має бути свіжою, не кормових сортів, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Цибулини мають бути цілими, здоровими, сухими,
чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО. |
150 | |
3 | Капуста білокачанна рання | 03221410-3 – Капуста качанна | Першого ґатунку, соковита, свіжа, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх домішок. | 250 | |
4 | буряк ранній | 03221111-7 – Буряк | Буряк має бути свіжим, не кормових сортів, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Коренеплоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО | 150 | |
5 | помідори тепличні | 03221240-0 – Помідори | Мають бути свіжими, не кормових сортів. Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Плоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО. | 200 | |
6 | огірки тепличні | 03221270-9 – Огірки | Мають бути свіжими, не кормових сортів. Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Плоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО | 200 | |
7 | кабачки ранні | 03221250-3
Кабачки |
Кабачки повинні бути свіжими, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Без ГМО. Повинен відповідати ДСТУ 318-91 «Кабачки свіжі. Технічні умови» | 100 |
Вимоги до предмета закупівлі:
3.Термін придатності Товару на момент поставки повинен бути не менше 80% від основного терміну придатності згідно технічних умов на виробництві. При виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, Постачальник повинен замінити товар в асортименті та кількості, вказаній в заявці Замовника в найкоротші терміни.
Для підтвердження відповідності пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, учасник (постачальник) повинен під час поставки товару надати копії документів, завірені підписом та печаткою, про якість продукції (сертифікати відповідності/якості, або інші документи, що підтверджують якість товару), в яких зазначені всі показники стосовно відповідності товару критеріям документації торгів, встановлені діючим законодавством на запропоновану продукцію.
На виконання вимог статті 25 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” Учасник-виробник повинен надати у складі тендерної пропозиції копію експлуатаційного дозволу на здійснення діяльності, пов’язаної з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Учасники, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані надати у складі тендерної пропозиції підтвердження реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів з посиланням на особистий реєстраційний номер у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.
У разі якщо, учасник планує для виконання умов договору використовувати послуги перевізника для виконання доставки товару, учасник додатково у складі тендерної пропозиції повинен надати підтвердження реєстрації потужностей з посиланням на особистий реєстраційний номер у Державному реєстрі потужностей операторів ринку, що виданий на перевізника (у рішенні про державну реєстрацію потужності видану на перевізника повинний бути передбачений вид діяльності: транспортування харчових продуктів).
У разі якщо, перевезення товару здійснює Учасник самостійно у рішенні про державну реєстрацію потужності видану на учасника також повинний бути передбачений вид діяльності: транспортування харчових продуктів.
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати сканований оригінал діючого на дату кінцевого строку подання тендерних пропозицій сертифікату на систему управління якістю відповідно до вимог ДСТУ EN ISO 9001:2018, що виданий на ім’я Учасника або перевізника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України. У відповідному сертифікаті повинна бути передбачена сфера діяльності згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, а у випадку надання відповідного сертифікату виданого на ім’я перевізника у сертифікаті має бути відображена сфера згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 52.29.20 – Організація індивідуальних відправлень вантажів, в підтвердження чого в складі тендерної пропозиції надається також сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації;
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ EN ISO 9001:2018, не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі – не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації сертифікату ДСТУ ISO EN 9001:2018 пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту);
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати сканований оригінал діючого на дату кінцевого строку подання тендерних пропозицій сертифікату на систему екологічного управління відповідно до вимог ДСТУ ISO 14001:2015, що виданий на ім’я Учасника або перевізника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України. У відповідному сертифікаті повинна бути передбачена сфера діяльності згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, а у випадку надання відповідного сертифікату виданого на ім’я перевізника у сертифікаті має бути відображена сфера згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 52.29.20 – Організація індивідуальних відправлень вантажів, в підтвердження чого в складі тендерної пропозиції надається також сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації;
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ ISO 14001:2015, не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі – не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації сертифікату ДСТУ ISO 14001:2015 пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту);
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати сканований оригінал діючого на дату кінцевого строку подання тендерних пропозицій сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2019, що виданий на ім’я Учасника або перевізника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України. У відповідному сертифікаті повинна бути передбачена сфера діяльності згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, а у випадку надання відповідного сертифікату виданого на ім’я перевізника у сертифікаті має бути відображена сфера згідно ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010, що охоплює код 49.41.19 – Послуги щодо перевезення харчових продуктів дорожніми транспортними засобами, в підтвердження чого в складі тендерної пропозиції надається також сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації;
– учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ ISO 22000:2019, не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі – не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації сертифікату ДСТУ ISO 22000:2019 пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту);
– учасник складі тендерної пропозиції подає свідоцтво/атестат/сертифікат про калібрування, видане на прилад вимірювання нітратів, видане органом із калібрування виданий на ім’я Учасника. Свідоцтво/атестат/сертифікат про калібрування мають бути виданий органом з сертифікації, що входить до переліку органів з сертифікації акредитованих НААУ;
– учасник у складі тендерної пропозиції подає копії не менш, ніж одного акту Держпродспоживслужби про результати проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти за 2023 рік;
– сканований оригінал листа, виданого на ім’я учасника, територіальним органом Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, я якому міститься інформація про проведення в учасника у 2023 році заходів державного контролю з оформленням відповідних актів.
На підтвердження відповідності вище визначеному пункту та Закону України «Про енергетичну ефективність», Учасник надає в складі тендерної пропозиції зразок етикетки або інші документи з відповідною позначкою енергоефективності, що підтверджують відповідність стандарту у сфері екологічного маркування типу I, або лист в довільній формі з гарантією того, що при поставці товару будуть надані документи, що підтвердять відповідність запропонованого товару стандарту у сфері екологічного маркування типу I.
Додатково учасник у складі тендерної пропозиції надає копію або оригінал чинного сертифікату ДСТУ ISO 14024:2018 Екологічні марковання та декларації. Екологічне марковання типу І. Принципи та процедури (ISO 14024:2018, IDT), що виданий на ім’я учасника або перевізника чинного на кінцеву дату подання тендерних пропозицій визначеної в оголошенні.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена з врахуванням Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 “Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі”, а саме: методом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро» тощо та наявної потреби закладу.